Aktuality

  • ZŠ Třebízského v síti

Už se všichni těšíme - 4. 9. 2023 v 8. 00 v aule školy

Datum: 17. srpna 2023 Autor: Kuzní­ková, PaedDr. Kategorie: Oznámení rodičům , Ze života školy


Začátek září je pro mnoho z nás spojen se začátkem školního roku. Skončily prázdniny a všichni jsme o rok starší. Co nás tedy všechny, tedy naše žáky, jejich rodiče, pedagogy a ostatní zaměstnance ve školním roce 2023-2024 čeká. Kromě tradičních školních i mimoškolních aktivit se v prvním pololetí soustředíme na vybudování nové multimediální odborné učebny, na kterou jsme získali 4 718 637,- Kč z Integrálního regionálního operačního programu 2021 – 2027 (IROP) díky spolupráci se zřizovatelem Město Kralupy nad Vltavou. Cílem projektu je vznik této učebny, která bude vybavena novým nábytkem a odbornými pomůckami v dostatečné pestrosti a množství, aby mohla být výuka efektivní a zohledňovala individuální potřeby každého žáka a aby umožnila používání těchto pomůcek i v praxi. Pestrost a množství pomůcek bude odpovídající pro potřeby moderní výuky cizích jazyků, přírodních věd, informatiky a digitální gramotnosti, která se zlepší svým využitím napříč všemi předměty. Škola má zkušený kolektiv zpravidla vysokoškolsky vzdělaných lidí vhodně doplněný i mladšími pedagogy, který je ochotný spolupracovat na tomto projektu, aby mohl zvýšit kvalitu výuky a připravit lépe své žáky na život v moderní digitální době.
Všichni pracovníci školy vytvářejí příznivé klima ve škole na základě otevřenosti a partnerství v komunikaci, úcty, tolerance, uznání, empatie a spolupráce. Vzniká tím bezpečný prostor pro vzdělávání, které je propojené i se skutečným životem. Můžeme se tak soustředit na rozvoj potenciálu každého žáka v nejrůznějších oblastech vzdělávání založeném na vzájemné spolupráci a k tomu využijeme vybudovanou učebnu.
Na co se tedy mohou žáci v učebně těšit? Určitě tam najdou televizní a nahrávací ministudio včetně sw pro střih videa, virtuální realitu, moderní digitální LCD tabule, 3D skenery a další 3D tiskárny, nové notebooky, tablety a dotykové LCD panely, dále termokameru a různé moderní pomůcky pro badatelskou činnost v přírodovědných předmětech. Nechte se překvapit.
PaedDr. Dagmar Kuzníková